Klavye sorunu

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)


cherr

Üyecik
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
65
Puanları
0
merhaba arkadaşlr ben bu sorunu yine önceden açmıştım fakat kesin bir çözüm getirmediği için sizden tekrar yardım istiyorum.. A veya D harfine Basınca ''DA'' harfleri yanyana çıkıyor çıldırmak üzereyim pcye frmat attım fkt hala geçmedi yardım lütfen...
 

eSa

everything is possible..
Yasaklı
Katılım
5 Kas 2011
Mesajlar
9,809
Puanları
83
Kullandığın programda otomatik düzeltme veya değiştirme işleminden kaynaklı bir duruma benziyor. Bu ayarları kontrol et.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,318
Puanları
0
kullandığın program derken kardeşim ?
Kulandıın klavye F klavyesimi Q klavyesimi

yani klavye üzerinde tuşlarda İ Ş Ö Ğ varsa Q klavyesidir Bu harfler yoksa F klavyesidir ayarlarda dil seceneklerde Q klavye sine ayarla birde yapışkan tuşları devre dışı bırak







YAPIŞKAN TUŞLARI DEVRE DIŞI BIRAKMA

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavyeyi Kullanması Kolay Yap. Bu penceredeki seçeneklerden "Yapışkan Tuşları Etkinleştir"deki tiki kaldırın.

Ekleme: Shift tuşuna beş kere basarak da, çıkan pencereden iptal edebilirsiniz.
 
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
29,263
Puanları
113
Klavyeyi başka PC'de denedin mi düzgün çalışıyor mu? Ya da bu bir laptopsa deneyemiyorsan başka bir klavyeyi laptopuna takıp dene. Kullandığın klavyede arıza var gibi geldi bana yazılım gibi durmuyor.
 

cherr

Üyecik
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
65
Puanları
0
pcden çektiğim resimlen sana sorun hkkında daha fazla yardım etmek isterdim fkt resmi atamıyorum ama o dediklerin hepsini yptım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

masaüstüde denemedim hayır bu meret daüzeliyor sonra tkrar başlıyor
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,318
Puanları
0
pcden çektiğim resimlen sana sorun hkkında daha fazla yardım etmek isterdim fkt resmi atamıyorum ama o dediklerin hepsini yptım

- - - Mesaj Güncellendi - - -

masaüstüde denemedim hayır bu meret daüzeliyor sonra tkrar başlıyor
Ozaman klavyenden sorun var
 

sebastiantr

Profesör
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
2,624
Puanları
0
Kulandıın klavye F klavyesimi Q klavyesimi

yani klavye üzerinde tuşlarda İ Ş Ö Ğ varsa Q klavyesidir Bu harfler yoksa F klavyesidir ayarlarda dil seceneklerde Q klavye sine ayarla birde yapışkan tuşları devre dışı bırak







YAPIŞKAN TUŞLARI DEVRE DIŞI BIRAKMA

Denetim Masası > Erişim Kolaylığı > Erişim Kolaylığı Merkezi > Klavyeyi Kullanması Kolay Yap. Bu penceredeki seçeneklerden "Yapışkan Tuşları Etkinleştir"deki tiki kaldırın.

Ekleme: Shift tuşuna beş kere basarak da, çıkan pencereden iptal edebilirsiniz.
Q ve F klavye hakkında yanlış bilgilere sahipsiniz.

Türkçe klavyelerde i, ş, ü, ğ, ç, ö olur. Türkçe olmayan klavyelerde bu harfler olmaz.
Q klavye de de F klavye de de bu harfler olur, yeterki klavye Türkçe olsun.

Q klavyenin ilk sıralaması QWERTY diye başlar. F de F ile başlar bu sebepten Q ve F klavye diye isim konulmuş.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,318
Puanları
0
Q ve F klavye hakkında yanlış bilgilere sahipsiniz.

Türkçe klavyelerde i, ş, ü, ğ, ç, ö olur. Türkçe olmayan klavyelerde bu harfler olmaz.
Q klavye de de F klavye de de bu harfler olur, yeterki klavye Türkçe olsun.

Q klavyenin ilk sıralaması QWERTY diye başlar. F de F ile başlar bu sebepten Q ve F klavye diye isim konulmuş.
Ben yanlış bilgiye sahip değilim :) adam bize türkçe klavye sormuyor oturup da ona türkçe klavyesini anlatmıyorum iyi biliyorum ki akla türkçe denince F klavye gelir ama işlev acısında ülkemizde Q klavye kulanılır ben orda belirmişim Zaten Q Klavyesin de i, ş, ü, ğ, ç, ö bulunur kulandığı klavye Q mü F mi diye ayrıca F ve Q klavye de net indirdiği bir işletim sistemi rus sitelerinde ve ya herhangi bir rusun net yüklediği bir işletim sistemi ise klavye karekterleri rusya göre ayarlanmışsa kalvye üzerinde F VE Q klavyelerde karışıklığa ol acıyor sistem dil dosyalarında ekli rusca karekterler buna neden oluyor arkadaş klavye ayarlarını yapmamış olabilir düşüncesiyle yola cıkarak söyledim f ve q klavye ise ayarlarını yapıp türkçe ayarlanması nı gerekdini söyledim Yanlış bilgiye sahip değilim bu kadar emin olma arkadaşım arkadaşın anlaya bileceği bir dilde anlatım buyur sorunu cöze bilirsin sende sıra
cherr arkadaşım sorun klavyende klavye açman lazım tabi yapa biliyorsan kalvye actıkdan sonra tüm tuşlarında altın Bir film vardır arıza orda onu düzgün bir şekilde cıkarman lazım tuşları yerinde cıkarmadan o film cıkarıp alkolü bir bezle ve pecete ile silmen lazım ama dikkat et tuşları cıkarırsan biraz zorlana bilirsin geri takmakda bazı klavyelerde tuşları cıkarmadan o film cıkarta biliyorsun bazılarında tuşları cıkarman gerekiyor bana klavyenin modelini vere bilirmisin
 

muhahmtok

Asistan
Katılım
4 Ağu 2012
Mesajlar
100
Puanları
0
bence de donanımsal bir sorun olabilir servisi arayıp bilgi alabilirsiniz
 

sebastiantr

Profesör
Katılım
28 Ağu 2012
Mesajlar
2,624
Puanları
0
Ben yanlış bilgiye sahip değilim :) adam bize türkçe klavye sormuyor oturup da ona türkçe klavyesini anlatmıyorum iyi biliyorum ki akla türkçe denince F klavye gelir ama işlev acısında ülkemizde Q klavye kulanılır ben orda belirmişim Zaten Q Klavyesin de i, ş, ü, ğ, ç, ö bulunur kulandığı klavye Q mü F mi diye ayrıca F ve Q klavye de net indirdiği bir işletim sistemi rus sitelerinde ve ya herhangi bir rusun net yüklediği bir işletim sistemi ise klavye karekterleri rusya göre ayarlanmışsa kalvye üzerinde F VE Q klavyelerde karışıklığa ol acıyor sistem dil dosyalarında ekli rusca karekterler buna neden oluyor arkadaş klavye ayarlarını yapmamış olabilir düşüncesiyle yola cıkarak söyledim f ve q klavye ise ayarlarını yapıp türkçe ayarlanması nı gerekdini söyledim Yanlış bilgiye sahip değilim bu kadar emin olma arkadaşım arkadaşın anlaya bileceği bir dilde anlatım buyur sorunu cöze bilirsin sende sıra
@cherr arkadaşım sorun klavyende klavye açman lazım tabi yapa biliyorsan kalvye actıkdan sonra tüm tuşlarında altın Bir film vardır arıza orda onu düzgün bir şekilde cıkarman lazım tuşları yerinde cıkarmadan o film cıkarıp alkolü bir bezle ve pecete ile silmen lazım ama dikkat et tuşları cıkarırsan biraz zorlana bilirsin geri takmakda bazı klavyelerde tuşları cıkarmadan o film cıkarta biliyorsun bazılarında tuşları cıkarman gerekiyor bana klavyenin modelini vere bilirmisin
Konuyu açanın sorunu okudum yeterli bilgi olmadığından o şöylemi? Bu böyle mi demektese direk es geçtim.
O sırada sizin cevabınızı gördüm.

Şuan bana ne demek istediniz, ne rusu, ne programı onu dahi anlamadım.

İlk mesajınızdan anladığım.
Q klavye de ü,ğ,i,ş,ç,ö olur.
F klavyede ü,ğ,i,ş,ç,ö olmaz dediğiniz.

Bende fiziksel olarak Türkçe olan her klavyede (Q ve F) bu harflerin olduğunu söyledim.
Eğer ben yanlış anlamış, siz doğrusunu biliyorsanız sıkıntı yok.
 

IThelp

Profesör
Katılım
11 Nis 2011
Mesajlar
4,318
Puanları
0
Konuyu açanın sorunu okudum yeterli bilgi olmadığından o şöylemi? Bu böyle mi demektese direk es geçtim.
O sırada sizin cevabınızı gördüm.

Şuan bana ne demek istediniz, ne rusu, ne programı onu dahi anlamadım.

İlk mesajınızdan anladığım.
Q klavye de ü,ğ,i,ş,ç,ö olur.
F klavyede ü,ğ,i,ş,ç,ö olmaz dediğiniz.

Bende fiziksel olarak Türkçe olan her klavyede (Q ve F) bu harflerin olduğunu söyledim.
Eğer ben yanlış anlamış, siz doğrusunu biliyorsanız sıkıntı yok.
benim arkadaşa söylemek istediğim ne tür klavye kulandığı yani f klavye mi q klavyemi klavye ayarlarında olabilir yani işletim sistemi yeni yüklenmiş ise klavye dil seceneklerinde ve yapışkan tuşlarda olabilir

Rus dediğim ise bazı kulanıcılar torrent de windows indiriyorlar torrent sıkca rastladğımız rus ve ingilizce sonradan dil paketi yükleniyor ama ayarlar ya rus ca yada ingilizce kalıyor klavye ayarları bunun nedeni
yani bu sorunla cok karşılaşıyorum ama arkadaşın sorunu klavye de açaması lazım klavyeyi temizlemesi lazım yukarda anlatığım gibi
 

cherr

Üyecik
Katılım
4 Şub 2013
Mesajlar
65
Puanları
0
IThelp kardeşim aynen senın dedıgın gıbı fılmlerde sorun var onu duzeltmeye calısıyoruz yardım eden herkese çok teşekkürler
 

Bowen32

Doçent
Katılım
15 Kas 2012
Mesajlar
770
Puanları
16
bide ekran klavyesi ile dene aynı sorun var mı yoksa klavyeni değiştir ki bence büyük ihtimal sorun klavyendedir
 
Üst
stat counter