Ryzen 5 2600 ve MSI A320M Pro mavi ekran ve açılmama problemleri

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)


ilker güner

Üyecik
Katılım
5 Nis 2016
Mesajlar
55
Puanları
8
Konum
istanbul
Eski parçalar şunlar idi.
  • MSI A320M Pro-VH Plus
  • EVGA 1050 Ti
  • Ryzen3 1300X
  • G.Skill DDR4 2400 MHz 8GB RAM
  • Thermaltake Lite power 550 Watt
Eklenen parçalar:
  • MSI Ventus 1660 Ti
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill DDR4 2400 MHz 8GB RAM
İşlemlerden sonra bilgisayara temiz bir format atmama rağmen mavi ekran almaya devam ediyorum.
Ve asıl problem şu bilgisayar açık iken kapattığımda tekrar açamıyorum, fanlar dönüyor ama klavye mouse ve monitöre gelen giden bir şey yok. 10 saniye güç tuşununa basılı tutarsam açılıyor oturumu açtıktan sonra şanslı isem mavi ekran yemeden devam edebiliyorum.

Bütün parçaları Vatan Bilgisayardan aldım ve orada takıldı eski parçaları da keza Vatan Bilgisayarda taktırmış idim.

Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.

(En son aldığım mavi ekranda system service exception yazıyor idi ama daha önce kernel ile de alakalı mavi ekran da aldım). Bu arada bütün RAM'ler BIOS'da gözüküyor ve aygıt yöneticisinde eksik bir driver bulunmuyor bilginize.)
(Aldığım mavi ekran minidump dosyaları linktedir:)
 

Görkem Say

Arise, Arise Riders of Theoden! Ride now! Death!
Yönetici
Super Moderator
Katılım
22 Nis 2017
Mesajlar
13,312
Puanları
113
Konum
Laurelindórinan
BIOS güncellemesi yapmadıysan açamazsın o işlemci ile.
 

ilker güner

Üyecik
Katılım
5 Nis 2016
Mesajlar
55
Puanları
8
Konum
istanbul
beyler bios güncel pc açılıyor zaten problemi daha iyi analiz ettim az önce sorun şu 2 kanal ram ile 2133 mhz de çalışıyor fakat biosdan ramleri 2400 mhz yaptığım ana mavi ekranlar ve açılmama problemleri devam ediyor D:
 

met 35

Profesör
Katılım
30 Ağu 2018
Mesajlar
4,866
Puanları
113
Konum
İZMİR
Ramleri manuel olarak 2400 yapıyorsan o şekil değilde X.M.P ile yap.Yine sorun devam ederse,manuel yaparken ramlere 0,05 voltta voltaj ilavesi yap.
 

ilker güner

Üyecik
Katılım
5 Nis 2016
Mesajlar
55
Puanları
8
Konum
istanbul
anlaşıldı deniyorum hemen
Mesaj otomatik birleştirildi:

denedim mavi ekranlar devam ediyor ramlerin markaları ve tüm değerleri aynı sadece üretim tarihleri farklı bundan dolayı bir problem olurmu acaba
 
Son düzenleme:

met 35

Profesör
Katılım
30 Ağu 2018
Mesajlar
4,866
Puanları
113
Konum
İZMİR
Herşey olabilir.Herşey aynı olsa da aynı anda çıkmış dual ram gibi olmaz. Bi dediklerimi dene önce sonucu görelim.
 

ilker güner

Üyecik
Katılım
5 Nis 2016
Mesajlar
55
Puanları
8
Konum
istanbul
hayır düzelmedi dediğinizi denededim sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:

farklı bir çözüm yolu biliyormusun acaba ?
 
Son düzenleme:

ilker güner

Üyecik
Katılım
5 Nis 2016
Mesajlar
55
Puanları
8
Konum
istanbul
Up
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çözüldü. RAM voltajını 1.3 VOLT yaptım. Demek ki biraz cömert davranmam gerekliymiş.
 
Son düzenleme:
Üst
stat counter