Kayıt olma sorunu

Şu anda konuyu okuyanlar (Üyeler: 1, Ziyaretçi & Botlar: 0)


Ducky

Üyecik
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhaba boş bırakılan textboxlar vs hesap kayıt edip bişiler yazınca hata veriyor hesap acma metini c bu arada bu sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Screenshot_4.png

Kanak kodları : ssfaf, C# - rextester
 
Son düzenleme:

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
2,249
Puanları
113
Konum
İstanbul
Başlık kurallarına aykırı bir yazım kullanmışsınız. Konu açarken dikkat etmeniz lazım. Kodun tamamını paylaşırsanız bakabilirim.
 

Ducky

Üyecik
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Başlık kurallarına aykırı bir yazım kullanmışsınız. Konu açarken dikkat etmeniz lazım. Kodun tamamını paylaşırsanız bakabilirim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Başlık kurallarına aykırı bir yazım kullanmışsınız. Konu açarken dikkat etmeniz lazım. Kodun tamamını paylaşırsanız bakabilirim.

 
Son düzenleme:

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
2,249
Puanları
113
Konum
İstanbul
ilginiz için teşekkürler ama kayıt olmada bir problem var galiba
Mesaj otomatik birleştirildi:



Giriş yap dedigim zaman böyle bir kullanıcı var diyor
Tamam onu ben yazdım yani kulanıcı veritabınından sorgulandı ve bulundu siz o kod bloklarının içine giriş yapıldıysa ne olması gerekiyorsa onu yazın
 

Ducky

Üyecik
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Tamam onu ben yazdım yani kulanıcı veritabınından sorgulandı ve bulundu siz o kod bloklarının içine giriş yapıldıysa ne olması gerekiyorsa onu yazın
Peki kayıt olma formu için kullanıcılar hiç bişi girmeseler bile kayıt ola bastıklarında lütfen bilgilerinizi girin adında bir sorgu yapabilirmisiniz acaba programlamaya yeni başladımda pek bişi bilmiyorum..

Screenshot_1.png
 

Samet UCA

Profesör
Katılım
3 Ağu 2012
Mesajlar
2,249
Puanları
113
Konum
İstanbul
Yapabilirim ama yarın bakabilirim şuan farklı bir proje üzerinde çalışıyorum. Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim sizin projeniz ADO.NET içermekte yani siz veritabanına ADO.NET ile bağlantı kuruyorsunuz. Eğer yazılım üzerine kariyer düşünüyorsanız ADO.NET yerine MySql Entity, LINQ TO SQL, Entity Framework gibi veritabanı teknolojilerini öğrenin. ADO.NET karmaşık ve uzun. Bu saydığım teknolojiler daha yalın, basit ve kolay. Profesyonel projelerde ADO.NET tercih edilmiyor.
Sizin kullanıcı sorgulama kodu ile şu kodu karşılaştırın
C#:
var sorgula = from s in db.Uyelers
                          where s.KullaniciAdi == "txtUserName.Text" && s.Sifre == "txtPassword.Text""
                          select s;
            if (sorgula.Any())
            {
                //Kullanıcı Adı doğrulandı giriş yapılıyor
            }
            else
            {
               //Böyle bir kullanıcı yok veya şifre yanlış
            }
Arada ne kadar fark var dimi. Diğerinde neredeyse 50 satır kod yazıp güvenlik açığı vermek varken bunda daha güvenli, sadece bir kaç satır ve daha anlaşılır.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tüm işlemler bittikten sonra veritabanı şifrenizi değiştirmeyi unutmayın bu arada.
 
Son düzenleme:

Ducky

Üyecik
Katılım
1 Ağu 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yapabilirim ama yarın bakabilirim şuan farklı bir proje üzerinde çalışıyorum. Bu arada yeri gelmişken söyleyeyim sizin projeniz ADO.NET içermekte yani siz veritabanına ADO.NET ile bağlantı kuruyorsunuz. Eğer yazılım üzerine kariyer düşünüyorsanız ADO.NET yerine MySql Entity, LINQ TO SQL, Entity Framework gibi veritabanı teknolojilerini öğrenin. ADO.NET karmaşık ve uzun. Bu saydığım teknolojiler daha yalın, basit ve kolay. Profesyonel projelerde ADO.NET tercih edilmiyor.
Sizin kullanıcı sorgulama kodu ile şu kodu karşılaştırın
Öneriniz ve ilginiz için teşekkürler dediklerinizi dikkate alacağım.
 
Üst
stat counter